Min väg till krögarlivet var, i motsats till Johans, mycket krokigare.
Under tiden som juridikstuderande erbjöds jag överraskande arbete som husfru på ambassadörsresidenset i Lusaka, Zambia, vilket jag tackade ja till – som den obotliga optimist jag är.
Efter några mycket berikande år där hade framtidsplanerna tagit en ny vändning och Grythyttan fick en elev med målet att en dag bli restaurateur. Det visade sig vara ett lyckokast både yrkes- och privatmässigt, eftersom Johan och jag träffades där.
Under våra år i New York arbetade jag som restaurangchef på den populära krogen Ulrikas (!), där jag fick anta namnet Ullis för att inte förväxlas med innehavarinnan.
Stockholmsåren tillbringade jag å yrkets vägnar på välrenommerade Villa Källhagen och stortrivdes, eftersom arbetet var både varierat och krävande.
Jag vill att varje gäst ska känna sig speciellt välkommen och försöka ge det där lilla extra som stora anläggningar inte har möjlighet till.

598